T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Rehberlik ve Araştırma Merkezi

KURUMUMUZ TARİHÇESİ

 KURUM TARİHÇESİ

  Keçiören Rehberlik ve Araştırma Merkezi, MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 11.01.1994 tarih ve 086 sayılı oluru ile 18.10.1994 tarihinde hizmete açılmıştır. 23 Nisan İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan baraka ilk hizmet binasıdır.

Keçiören Rehberlik ve Araştırma Merkezi,  fiziki yapı, ödenek, personel ve araç – gereç eksikliklerine rağmen hizmetlerini olabildiğince aksatmadan sürdürmüştür. Belirtilen barakada iki yıla yakın bir süre hizmet veren kurumumuz, fiziki yapının artan hizmet talebini karşılayamaması nedeniyle yeni bir binaya ihtiyaç duymuştur. Temmuz 1996 tarihinde Kanunu Lisesi’ne taşınmıştır. Kurumumuza B Blok giriş katta beş odadan oluşan bir yer tahsis edilmiştir. 1994 yılından 2009 yılı sonuna kadar fiziki yapının yeterli olmaması nedeniyle yoğun sıkıntılar yaşanmıştır.

Merkezimiz, 17.09.2009 tarih ve 79947 sayılı Valilik oluru ile Gümüşdere Mah. Fatih Cad. No: 37 adresine taşınmıştır. Haziran 2023 tarihinden itibaren Atapark Mah. Sanatoryum Cad. 345. Sok. No: 2 Keçiören /Ankara adresinde hizmetlerini sürdürmektedir.

Faaliyet Alanları ve Hizmetler:

Eğitim – öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine ilişkin çalışmalarla, bölgesindeki özel eğitim gerektiren bireylerin tanılanması ve bu bireylere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini yürütmek amacıyla il ve ilçe merkezlerinde Bakanlıkça rehberlik ve araştırma merkezleri açılmaktadır (MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Açma Yönergesi Madde 5). Rehberlik ve araştırma merkezlerinin faaliyet ve hizmetleri ile ilgili birçok mevzuatta düzenleme olmasına rağmen, yoğun olarak Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde düzenlenmiştir.

Rehberlik ve araştırma merkezleri, merkez müdürlüğü, müdür yardımcılığı, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölüm başkanlığı ve özel eğitim hizmetleri bölüm başkanlığından oluşur (MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Açma Yönergesi Madde 22). Bölümlerdeki çalışmaların yürütülmesi için, kurumun özelliklerine göre psikolojik danışman, psikolog, psikometrisi, eğitim programcısı, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimi – eğitimcisi, özel eğitimci görevlendirilir. Kurumumuzda hali hazırda, kurum müdürü, 2 müdür yardımcısı,

 9 özel eğitim öğretmeni, 18 psikolojik danışman, 2 fizyoterapist, 1 V.H.İ.K. , 2 kadrolu 4 görevlendirme yardımcı hizmetler personeli görev yapmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.09.2023 - Güncelleme: 04.09.2023 14:45 - Görüntülenme: 138
  Beğen | 0  kişi beğendi